dinsdag 11 juni 2013

De kunst van het wentelen

De kunst van het wentelen is er niet één om te onderschatten.
Het is een uiterst serieuze zaak.
Het beste wentelwerk vereist een net fris gedoucht, nog nat paard.

Het wentelen bestaat uit meerdere onderdelen.
Het kieperen, waarbij in het ideale geval geen voet meer de grond raakt, en de eerste stofwolken opwaaien. 
 Tijdens het kieperen is het belangrijk om de grond te raken met de puntjes van de oren.
 En dan het wentelen. Kant voor kant, zoals wij mensen in de keuken vanalles paneren. Maar dan dus lekker in het zand.
 Extra inwrijven voor het beste resultaat.
 Als het paneer gelijkmatig is verdeeld mag je opstaan...
 ... en eens lekker briesend jezelf uitschudden.
Een nonchalant loopje na afloop maakt de hele actie af. 
Nou, laat de Fjordmeneer daar nu net heel goed in zijn! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten